Om du hängt med här på bloggen en tid så vet du nog att jag fastnat för näverslöjd och att jag hade planer på att skörda eget näver under försommaren. Well, tiden sprang ju som sagt i från mig någon gång där strax när våren var i sitt esse och det blev inget näver i år. Men det hindrar inte mig från att fortsätta träna på andra material.

flätad papperskorg

Den här gången var det en papperskasse som fick sig en omgång och jag tränade på att fläta med ett rakt avslut istället för ett uddigt som på krukan i fuskläder.

papperskasse

Jag var väldigt noga och skar remsorna den här gången. Genom att göra alla remsor exakt lika breda och att använda kniv istället för att klippa så gick det mycket lättare att fläta tätt med dem sen. Learning by doing!

Fläta krogar

Gillar att det nästan ser ut som att jag använt fusknäver fastän det är papper. Och ett plus att resultatet blev förvånandsvärt stabilt även om pappret är ganska tunt. Tänker leta fram några fler papperskassar och prova fläta en ännu större korg. Det blir toppenfina förvaringskorgar och sånt kan man ju aldrig få för mycket av!

flätade korgar

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Leave A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *