Om bloggaren

Snabbfakta

Sandra, 34 år bosatt i en liten by utanför staden Piteå i Norrbotten. Mamma till en 11-årig dotter, sambo till en stöttande karl och matte till en yvig vovve. Bloggen är en del av min sysselsättning som även är en del av mitt företag ”Sandra Fixar”. Förutom företaget sysselsätter jag mig med diverse vikarieuppdrag och annat spännande man kan snubbla in på.

diy blogg

 

Jag är nästan utbildad ekonom, älskar djur och natur.

Vistas gärna utomhus och gillar att fotografera.

Den varmare delen av året så odlar jag en hel del, främst grönsaker och annat ätbart, drömmer om att bli självförsörjande någon gång.

 

Den där kreativiteten då?

Kreativ har jag varit ändå sedan liten, de senaste åren har dock kreativiteten fått ta större del av livet och sedan början av 2017 jobbar jag för att min kreativitet ska bli en större del av även min sysselsättning. Jag har alltid nya idéer och ständigt växande anteckningsblock där jag skriver ner sånt jag vill prova på.

Oftast när jag skapar så vill jag att det färdiga resultatet ska ha ett användningsområde, men det händer också att jag bara skapar för den rogivande och meditativa kickens skull.

Handarbete

Jag började virka för några år sedan efter att jag fick en fixidé om att jag måste äga en filt av mormorsrutor. Numera finns det alltid minst ett pågående virkprojekt i min garnkorg och jag virkar allt från filtar till bokmärken.

På senare tid har försöker jag att komma överens med stickor också, jag älskar strukturen på stickade material och målet är att sticka mig en egen ulltröja innan 2017 är slut.

Återbruk

Det här med återbruk har blivit en liten sport för mig, om något ska kastas så måste det först genomgå en undersökning om man inte skulle kunna använda det till något annat. Då och då luskammar jag även second hand butiker i jakt på något att förvandla.

blogg